01 серпня 2021 р. 09:33

Україна виборола першу срібну медаль на Олімпіаді

Україна виборола першу срібну медаль на Олімпіаді

Український плавець Михайло Романчук посів друге місце у фіналі 1500-метрівки вільним стилем, повідомив НОК України.

Це перша срібна нагорода для України на ХХХІІ Олімпіаді.

Спортсмен подолав дистанцію за 14 хвилин 40,66 секунди, відставши від переможця на 1,01 секунди. 

Відзначимо, що за Романчука на трибунах вболівали співвітчизники, зокрема, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, який і вручив плавцю нагороду, та бронзова призерка Ігор-2020, уродженка Одеси Еліна Світоліна.


В інтерв'ю після запливу український призер пожалкував, що більше не буде змагань в його дисципліні, і пообіцяв проаналізувати помилки, що не дозволили посісти перше місце на п'єдесталі. Спортсмен налаштований перемогти на Олімпіаді в Парижі через три роки. 

Відзначимо, сьогоднішнє «срібло» стало другою олімпійською нагородою в активі Михайла. Кілька днів тому він здобув «бронзу» на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Відтепер в нашої команди шість олімпійських медалей - 1 срібна і 5 бронзових.

Нагорода Михайла Романчука не буде останньою для нашої збірної, адже  боксер Олександр Хижняк здобув перемогу в 1/4 боксерського турніру. Оскільки в згаданій дисципліні на Олімпіаді немає поєдинку за третє місце, то українець гарантував собі мінімум бронзу.

Нагадаємо, Ірина Маловічко, яку тренує олімпійський чемпіон одесит Микола Мільчев, у підсумку стала восьмою у змаганнях зі стендової стрільби.

Українські тенісистки Еліна Світоліна і Даяна Ястремська завершили виступи в парному розряді Олімпіади в Токіо.

В Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини.

Поділитися