21 листопада 2021 р. 13:32

Спортсменка з Одещини вперше завоювала срібну медаль чемпіонату світу з карате

Спортсменка з Одещини вперше завоювала срібну медаль чемпіонату світу з карате

Каратистка із Чорноморська Аніта Серьогіна стала срібною призеркою чемпіонату світу, який відбувається в Дубаї. Нагорода стала найвищим досягненням в історії українського карате у змаганнях серед жінок.

У відділенні Національного олімпійського комітету України в Одеській області зазначили, що у фіналі змагань в категорії «до 61 кг» Серьогіна програла олімпійській чемпіонці, діючій чемпіонці світу і Європи – Йовані Прекович із Сербії - 1:2. Аніта вела з рахунком 1:0 після удару рукою за 1:20 до кінця бою. Але потім пропустила два таких же удари, останній за 10 секунд до закінчення.

Anita Precovich

Фото: Відділення НОК України в Одеській області

На шляху до фіналу в категорії «до 61 кг» Аніта Серьогіна здолала Лінн Шенн (Нідерланди) – 1:0, Анте Стіляну (Кіпр) – 1:0, Індіру Зунігу (Іспанія) – 1:1, Анну-Йоханну Нільссон (Швеція) – 2:0 Хайа Джумаа (Канада) – 0:0 (по хантею).

6 листопада у Белграді 19-річний український боксер Юрій Захарєєв переміг у фінальному бою росіянина Вадима Мусаєва та завоював золоту медаль чемпіонату світу з боксу-2021 у ваговій категорії до 71 кг.

Нагадаємо, на Іграх ХХХІІ Олімпіади, які тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня, Україна виборола 19 олімпійських медалей - 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових. А 23 українця зупинились в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

В Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини. Каратистка з Одеси Анжеліка Терлюга здобула "срібло". Еліна Світоліна, яка принесла Україні першу в історії олімпійську нагороду у жіночому тенісі, народилася в Одесі.

На рахунку збірної України на Паралімпійських іграх, що відбулись у Токіо, 98 нагород  - 24 золоті медалі, 47 срібних і 27 бронзових, причому одне "золото" виборов представник Одещини весляр Роман Полянський.

Поділитися