05 жовтня 2021 р. 16:09

Одеським паралімпійцям виплатять 280 тисяч з бюджету міста

Одеським паралімпійцям виплатять 280 тисяч з бюджету міста

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився надати одноразову грошову премію переможцям XVI літніх Паралімпійських ігор в Токіо 2020 року.

Про це повідомили в пресслужбі муніципалітету.

Грошову премію планують надати трьом одеським спортсменам на загальну суму 280 тисяч гривень. 

Розподіляться гроші так:

  • Андрію Дорошенку - срібному призеру у кульовій стрільбі на літніх Паралімпійських іграх 2020 року передбачена виплата 80 тисяч гривень. 
  • Роману Полянському, який завоював золоту медаль в академічному веслуванні на Паралімпіаді в Токіо, сплатять 100 тисяч гривень.
  • Ірина Щетник, яка завоювала "бронзу" в кульовій стрільбі на Паралімпіаді, також отримає 100 тисяч гривень. 

У вересні президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спортсменами української збірної – чемпіонами та призерами ХVI літніх Паралімпійських ігор – 2020 у Токіо і відзначив їх державними нагородами.

На Паралімпійських іграх у Токіо спортсмени здобули 98 нагород, найбільше – 20 медалей – завоювали дніпропетровці, на другому місці – спортсмени з Донецької області, які вибороли 15 нагород.

Одеські спортсмени також були відзначені нагородами. Так, орденом За заслуги ІІ ступеня нагородили весляра Романа Полянського. Він став «золотим» призером Паралімпійських ігор, бо подолав дистанцію в 2 тис. метрів за 9 хвилин 48 секунд, на 12 секунд випередивши найближчого суперника.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагородили 48-річного спортсмена Василя Ковальчука, який в змаганнях з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів лежачи завоював «срібло» та «бронзу», а також 22-річну одеситку Ірину Щетніков, яка на змаганнях з кульової стрільби взяла «бронзу» двічі.

Нагадаємо, в Токіо завершилися змагання Ігор ХХХІІ Олімпіади, які тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня.

Україна завоювала увійшла у двадцятку кращих серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю здобутих нагород. Про це повідомив вебпортал Національного олімпійського комітету України

В столиці Японії за нагороди боролися 153 наших спортсмена. Україна виборола 19 олімпійських медалей - 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових. А 23 українця зупинились в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

Також зазначимо, що в Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини. 

Поділитися