07 листопада 2021 р. 11:56

Боксер з Одещини виборов для України золоту медаль чемпіонату світу

Боксер з Одещини виборов для України золоту медаль чемпіонату світу

У суботу, 6 листопада, у Белграді 19-річний український боксер Юрій Захарєєв переміг у фінальному бою росіянина Вадима Мусаєва та завоював золоту медаль чемпіонату світу з боксу-2021 у ваговій категорії до 71 кг. Про це повідомила Федерація боксу України. 

Ще з першого раунду Юрій Захарєєв міцно володів ініціативою та мав перевагу протягом усього двобою. Одноголосним рішенням суддів українець здобув перемогу з рахунком 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27). 

Таким чином, після «золота» Олександра Хижняка на світовій першості 2017 року Україна знову має найвищу нагороду чемпіонату світу.

Шлях Юрія Захарєєва до перемоги був таким: спортсмен провів двобої із сомалійцем Махмудом Саїдом (5:0), англійцем Мохаммедом Акбаром (5:0), іспанцем Юба Сіссоко (5:0), казахстанцем Асланбеком Шимбергеновим (3:2) та азербайджанцем Сарханом Алієвим (5:0). "Золото" нашого боксера - єдина нагорода представників України на цьогорічному чемпіонаті світу. 

Юрій Захарєєв - уродженець Андріївки Білгород-Дністровського району. Раніше він вигравав чемпіонат світу серед молоді-2021. В активі Захарєєва також є перемоги на юніорському та молодіжному чемпіонатах Європи. Крім того, він сім разів ставав чемпіоном України.

Нагадаємо, на Іграх ХХХІІ Олімпіади, які тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня, Україна виборола 19 олімпійських медалей - 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових. А 23 українця зупинились в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

В Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини. Каратистка з Одеси Анжеліка Терлюга здобула "срібло". Еліна Світоліна, яка принесла Україні першу в історії олімпійську нагороду у жіночому тенісі, народилася в Одесі.

У Токіо завершились Паралімпійські Ігри. Як повідомляє видання "Трибуна", на рахунку збірної України 98 нагород  - 24 золоті медалі, 47 срібних і 27 бронзових, причому одне "золото" виборов представник Одещини весляр Роман Полянський.

Фото: Sport
Відео: ФБУ

Поділитися