05 лютого 2019 р. 09:46

В Роздільній на честь героя-кіборга провели відкритий чемпіонат з дзюдо

В Роздільній на честь героя-кіборга провели відкритий чемпіонат з дзюдо

Другий відкритий чемпіонат Одеської області з дзюдо, присвячений пам’яті кавалера ордена «За мужність», роздільнянця Сергія Іщенка, який загинув в донецькому аеропорту 20 січня 2015 року, відбувся 2 лютого у Роздільній.

Увесь минулий тиждень у школах Роздільнянського району проводили уроки Пам’яті за матеріалами про героя, які зібрала, підготувала і надала для заходу громадська організація «Громада Роздільнянщини». Сергій Іщенко народився і виріс у Роздільній, закінчив НВК (школа-гімназія) №1, при вході до якого два роки тому з ініціативи Володимира Василенка і керованої ним громадської організації встановлена меморіальна дошка. 

А у суботу, 2 лютого, у великому спортивному залі Роздільнянської ДЮСШ відбулася відкрита першість з дзюдо, у якій взяли участь представники восьми районів Одеської області — Лиманського, Ширяївського, Балтського, Любашівського, Окнянського, Великомихайлівського та Роздільнянського. Підтримати юних спортсменів завітали Микола Сторожук — керівник Південного регіонального офісу «Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО», Олександр Голопотелюк — координатор товариства організації учасників АТО Одещини, ветеран АТО, Сергій Гуцалюк — отаман Чорноморського гайдамацького з’єднання, Владислав Стоянов — ветеран АТО, волонтери та військовослужбовці оперативного командування «Південь».

Переможці отримали призи і медалі, а всі учасники були нагороджені грамотами. Ініціатор змагань Володимир Василенко вважає, що цьогорічний чемпіонат перевершив по масовості попередні і мав більшу вагу й через присутність на ньому значної кількості саме ветеранів АТО, які в той день поклали квіти до меморіальної дошки Сергія Іщенка, а потім вручали спортсменам нагороди.

Поділитися