16 січня 2024 р. 17:38

В Одесі помер адвокат та громадський діяч

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Адвокат та громадський діяч Олег Ніколін, помер внаслідок хвороби в Одесі 16 січня. 

Про це повідомили знайомі адвоката. 

Так одним з перших про смерть Олега Ніколіна повідомив одесит Артак Григорян.

Він зазначив, що Олег Ніколін нещодавно дізнався про свою хворобу і не хотів нікому говорити про це. 

"Таких людей на всю Одесу одиниці, які до кінця виборювали своє місто, щоразу доводячи це справами в судах", – зазначив він.

А також цю інформацію підтвердила депутатка одеської міської ради Ольга Квасницька

Зазначимо, що Олег Ніколін у 2020 році взяв активну участь в акціях протесту проти будівництва трьох 25-поверхівок на Гагаринському плато компанією "Камертон".

Йшлося про боротьбу між жителями Гагарінського плато та будівельною компанією "Камертон", яка зводила три 24-поверхові житлові будинки. Мешканці мікрорайону наполягали на незаконності будівництва, оскільки у 2016 році згідно з детальним планом території тут мали побудувати школу та стадіон, проте згодом право будувати на цій ділянці отримала компанія "Камертон".

Протистояння на Гагаринському плато розпочалося ще у 2019 році. Так 28 листопада 2018 року поліція вирішила розігнати протестувальників, які блокують проїзд на Гагарінське плато, пояснюючи свої дії військовим становищем одного з учасників мітингу затримали та доставили до райвідділу. Рух транспорту вдалося на якийсь час відновити.

Раніше в Одесі шаховий композитор, чемпіон світу з цієї дисципліни, гросмейстер та колишній головний редактор журналу "Проблеміст України" Юрій Гордіян помер 8 січня в Одесі у віці 87-років. 

У жовтні 2023 року помер український актор та сценарист журналу відеокоміксів "Каламбур" Сергій Гладков. Йому було 60 років.

Також 28 вересня того ж року, на 75 році життя помер відомий одеський доктор історичних наук, професор та археолог Андрій Добролюбський. Він закінчив історичний факультет Одеського університету та аспірантуру на кафедрі історії стародавнього світу і середніх віків. З 1992 року працював у Південноукраїнському національному педагогічному університеті в Одесі.

30 червня 2023 року також помер засновник Музею звуку, головний звуковий режисер Театру юного глядача, член Союзу звукорежисерів України, керівник та засновник Одеського союзу звукорежисерів та музикантів Василь Пінчук

Кирило Бойко

Поділитися