26 лютого 2024 р. 13:44

В Херсоні нетверезий порушник комендантської години пропонував хабар патрульним

Фото ілюстративне: Детектор медіа

(Фото ілюстративне: Детектор медіа)

У Херсоні нетверезий водій хотів уникнути відповідальності та пропонував хабар.

Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Херсонської області.

У дописі відомства йдеться про те, що 25 лютого, близько опівночі, на площі Збройних Сил України, за порушення комендантської години патрульні зупинили автомобіль Land Rover. Під час спілкування, інспектори виявили у керманича явні ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки. Результат — 1,33 проміле (більш ніж у 6 разів перевищує допустиму норму). Порушнику було повідомлено, що до нього будуть складені відповідні матеріали. Після чого чоловік запропонував інспекторам неправомірну вигоду, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

На попередження про кримінальну відповідальність, за надання хабаря службовій особі, громадянин не реагував, тому  на місце викликано слідчо-оперативну групу. Тож патрульні склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп'яніння) КУпАП.

Також у пресслужбі додали, що учора близько 10-ї години, на вулиці Покришева інспектори зупинили транспортний засіб Toyota. Під час перевірки документів, поліцейські помітили, що у керманича посвідчення водія має ознаки підробки: відсутність захисних елементів та колір не відповідає встановленим стандартом зразку. За інформаційно-пошуковими базами Національної поліції документ з вказаними серією та номером зареєстрований на іншу людину. Також інспектори встановили, що чоловік не отримував посвідчення водія відповідної категорії, а отже не має права керувати транспортним засобом.

Містянин отримав постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу, яка встановить обставини події.

Раніше повідомлялось про те, що у Херсоні патрульні виявили автомобіль, який перебуває у розшуку. 

Також йшлося про те, що херсонські патрульні виявили водія з, ймовірно, підробленими документами.

Володимир Шкаєв

Поділитися