03 квітня 2024 р. 15:58

В громаді на Херсонщині запрацювали соціальні пральні

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині Дар'ївська громада отримала пральні машини та сушарки для облаштування соціальних пралень.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що нещодавно для мешканців Інгулецького та Лиманецького старостатів громади запрацювали соціальні пральні. Першочергово їх послугами користуються маломобільні люди та хворі, яким допомагають соціальні працівники.

Завдяки спільноті Ліндау Хилфт, Благодійного фонду "Іршавські промені", Благодійного фонду Family of Christ International пральні вдалося обладнати додатково необхідною технікою.


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що через підрив окупантами греблі Каховської ГЕС у багатьох населених пунктах області виникли проблеми з водопостачанням. Частково вирішити це питання допомогли пересувні лазне-пральні комплекси. Мобілі працюють у віддалених районах, де є гігієнічні потреби, необхідність прання й сушки речей. Ця допомога стала можливою завдяки Червоному Хресту України. Окрім передачі обладнання, волонтери організації провели навчання персоналу, який обслуговуватиме його. Виробництво комплексів здійснено вітчизняним бізнесом — ТОВ "Науково-виробнича компанія "ДЕФЕНС АВТО".

Також йшлося про те, що на Херсонщині Станіславська громада отримала мобільну очисну станцію води. Між населеними пунктами громади курсуватиме мобільна система очищення води. Ця установка може задовольнити потреби у якісній питній воді для 5000 людей. Вона робить придатною для споживання до 12 тонн води. При цьому, значна перевага станції – мобільність. Система очищення курсує за графіком чотирма населеними пунктами громади – Станіслав, Олександрівка, Широка Балка та Софіївка.

Володимир Шкаєв

Поділитися