07 лютого 2024 р. 16:02

Українцям перерахують вартість комунальних послуг

Фото: Денис Шмигаль/ facebook

(Фото: Денис Шмигаль/ facebook)

Кабінет міністрів України затвердив порядок перерахунку вартості комунальних послуг. Йдеться про теплопостачання, водопостачання, а також вивезення сміття.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Затверджуємо порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг з постачання тепла, води та вивезення сміття. Це чіткий алгоритм, заснований на принципі "плати за те, що отримав", – зазначив він.

Шмигаль наголосив, що комунальні послуги мають надаватися якісно з дотриманням заявлених стандартів.

"Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги", - переконаний прем’єр-міністр.

Також голова уряду запевнив, що до закінчення опалювального сезону вартість електрики, газу і тепла для населення не зміняться.

Кабмін вирішив, що необхідний перерахунок вартості ЖКП, якщо їх не було надано, було надано не в повному обсязі або їхня якість не відповідала нормам.

Затверджено порядок визначення механізму та умов, за яких буде перераховано вартість комунальних послуг, а саме: 

Визначено кількісні та якісні показники наданих комунальних послуг, які підлягають врахуванню під час перерахунку вартості. Опрацьовано особливості перерахунку залежно від виду договору на постачання ЖКП та умови, за яких такий перерахунок проводити не будуть

Нагадаємо, деякі категорії громадян можуть платити за житлово-комунальні послуги лише 25% від нарахованої суми у квитанціях. У Пенсійному фонді пояснили, хто може претендувати на такий бонус.

Ірина Глухова

Поділитися