05 січня 2024 р. 16:21

У Херсоні за рік випекли понад 130 тисяч паляниць

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

У місті Херсон протягом минулого 2023 року волонтери приготували понад 130 тисяч паляниць.
 
Про це повідомила представниця громадської організації "Справа громад" Оксана Погомій.
 
Вона поділилася інформацією, що за минулий рік їхній колектив здійснив випікання понад 130 тисяч паляниць. Цю кількість, якщо розмістити їх на столі, становить вражаючу довжину у 8125 метрів. Оксана також зауважила, що це величезне число паляниць еквівалентне відстані від Херсона до Олешок.

"За попередній рік ми: випекли більше 130 тисяч паляниць. Якщо викласти їх всі на стіл, то він буде довжиною 8125 метрів!!! Ого! З Херсона до Олешок!" - написала волонтерка.

Також  волонтери сплели понад 16800 квадратних метрів маскувальних сіток, прийняли, розвантажили й роздали понад 600 тонн гуманітарної допомоги, зібрали 346 тисяч гривень донатів - і це тільки в лотерею.

Нагадаємо, американський актор Міккі Рурк взяв на себе ініціативу та закликав своїх прихильників допомогти жителям Херсона, які постраждали від збройної агресії РФ. У своєму Instagram знаменитість анонсував збір коштів для благодійної організації One World Aid Alliance, який очолює його помічник з Миколаєва Дмитро Корнійчук.

Раніше ми писали, СБУ затримала власника агрохолдингу, який підозрюється у постачанні продуктів
харчування для російської армії на лівобережжі Херсонщини. У травні 2022 року бізнесмен перереєстрував агрокомпанію в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області". Підприємство щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації понад 100 тисяч російських рублів.

Ірина Глухова

Поділитися