01 лютого 2024 р. 15:20

Спалах грипу: у Чорноморську учнів переводять на онлайн навчання

Мер Чорноморська Василь Гуляєв/ Скріншот з відео

(Мер Чорноморська Василь Гуляєв/ Скріншот з відео)

З 2 лютого у навчальних закладах Чорноморська Одеської області навчання проводитимуть у дистанційному режимі. Це пов’язано зі спалахом грипу у місті.

Про таке повідомили у міській раді.

За даними епідеміологічної служби, в Чорноморську наразі вже захворіло 30 % населення на грип та ГРВІ. З них переважна кількість - це діти молодшого та середнього віку. На сьогодні з 5 тисяч учнів у місті хворіють 865 дітей.

Питання воєнного стану посилює проблему з епідеміологічним статусом. Під час повітряної тривоги діти повинні сидіти у бомбосховищах та наражати себе на небезпеку через масове зараження вірусами. Тому у міській раді прийняли рішення про перехід навчальних закладів на дистанційне навчання строком на два тижні, щоб обмежити перебування дітей у приміщеннях ліцеїв.

На території Одеської області виявлено різке зростання захворюваності на грип та ГРВІ, особливо серед дітей. За даними моніторингу, за останній тиждень виявлено загальний зріст захворюваності на 35%, зокрема серед дітей зростання становить 52,5%, а серед дорослих - 10,5%.

Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, залишається нижче епідемічного порогу на 17,9%. Відзначається, що захворюваність серед дітей становить 66%, при цьому основну частку складають діти раннього віку та 5-14 років. Госпіталізація також зросла на 17,3%, із переважною частиною госпіталізованих - діти (74%).

За вірусологічним моніторингом виявлено циркуляцію грипу А та інших вірусів. Зокрема, вірус грипу А збільшив свою питому вагу, що, за словами медиків, пояснює різкий ріст захворюваності.

Ірина Глухова

Поділитися