04 квітня 2024 р. 17:53

Шторм накоїв лиха на одеському узбережжі

Фото: odesa.depo.ua

(Фото: odesa.depo.ua)

Після нещодавнього шторму в Одесі суттєвих пошкоджень зазнав спуск до пляжу "Золотий берег" в районі 16-ї станції Великого Фонтану.

Про це повідомили в Одеській міській раді та показали фото наслідків погодного явища.

Там розповіли, що представники управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя спільно з представниками комунального підприємства "Узбережжя Одеси" провело обстеження узвозу, що веде до пляжу "Золотий берег" у районі 16-ї станції Великого Фонтану.

(Фото: Одеська міська рада)

Під час обстеження виявлено, що внаслідок штормів відбулося підмивання залізобетонних сходів для спуску на пляж та їх подальше руйнування.

Наразі доступ до місця руйнування спуску обмежили сигнальною стрічкою.

У мерії додали, що роботи з відновлення залізобетонних сходів планується виконати позабюджетним коштом.

(Фото: Одеська міська рада)

Варто додати, що через шторм у Чорному морі  посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, в жодному разі їх не можна чіпати.

Нагадаємо, негода, яка вирувала на Одещині з 25 по 26 березня, пошкодила дахи житлових будинків у місті Білгород-Дністровському.

На Одещині через шторм було знеструмлено близько 70 населених пунктів в Одеській і Миколаївській областях. Зокрема, на Одещині через сильні пориви вітру без світла залишились близько 44 тисяч точок обліку. В обласному центрі діяли графіки погодинних відключень. Обмеження застосовували для понад 33 тисяч абоненті

Ірина Глухова

Поділитися