13 лютого 2024 р. 23:38

Премьер-міністр назвав головні пріоритети на 2024 рік

Фото: Денис Шмигаль/ facebook

(Фото: Денис Шмигаль/ facebook)

Уряд провів нараду на Донбасі, на якій прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав захист держави від російських окупантів та зміцнення армії головними пріоритетами на 2024 рік.

Про це він повідомив під час засідання уряду.

"Чергове засідання уряду проводимо на Сході нашої країни. Захист держави від російських окупантів, посилення нашої армії, створення передумов для перемоги над агресором – це головиний пріоритет держави на 2024 рік", – сказав Шмигаль.

За його словами, у режимі 24/7 відбувається робота над реалізацією поставлених завдань у сфері безпеки та оборони.

  • Перша мета – зростання українського ОПК на базі інноваційності та технологічності.
  • Друга мета нашої оборонної політики – будівництво міцних захисних рубежів.
  • Третя наша мета – дебюрократизація армії.

Також Шмигаль додав, що для узгодження роботи міністерств і відомств, оборонних підприємств та експертного середовища минулого тижня було створено Промислово-оборонний комітет України.

Прем'єр-міністр повідомив, що вже відбулося перше його засідання, на якому ухвалили низку важливих рішень, проте деталей Шмигаль не став розголошувати.

Раніше ми писали, міжнародна організація "Репортери без кордонів" звернулась до українського уряду із закликом відмовитися від спільного телемарафону "Єдині новини", який загрожує плюралізму у висвітленні інформації.

 Там зазначили, що телемарафон транслюється в Україні майже два роки. Наразі він піддається жорсткій критиці громадянським суспільством та має низькі рейтинги. В організації наголосили, що за останні два роки українські телеканали зуміли реорганізуватися та покращити кадровий склад і тепер можуть надавати більше перевіреної інформації. Сьогодні всі вони здатні боротися з російською пропагандою кожен на своєму рівні, зберігаючи при цьому свій плюралізм і редакційну незалежність.

Ірина Глухова

Поділитися