30 січня 2024 р. 18:48

Ошукав вкладників: в Одесі затримали директора будівельної компанії

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

В Одесі забудовник вводив в оману вкладників, вдаючи зведення багатоповерхового житлового будинку. Таким чином він привласнив майже 6,5 мільйонів гривень.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеські області, не маючи дозвільних документів, що посвідчували б право власності або користування земельною ділянкою та будівництво багатоповерхівки на вулиці Мечникова, чоловік впродовж чотирьох років укладав договори з громадянами про інвестування у майбутнє житло в новобудові. Зловмисник навіть створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, які були на земельній ділянці, та огородив її парканом.  

Четверо вкладників, не дочекавшись просування будівництва, звернулися до поліції. Під час слідства з'ясувалося, що обманутими залишилися ще десятьох потерпілих громадян, які вклали свої гроші в нерухомість. Загалом сума збитків інвесторів від афери оцінюється у майже 6,5 мільйонів гривень.

(Фото: пресслужба Нацполіції в Одеські області)

Наразі директору будівельної компанії повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих та особливо великих розмірах, зокрема повторно.

Правопорошнику загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Раніше, управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради 29 січня оголосило відкриті торги на капітальний ремонт нежитлової будівлі площею 115,8 квадратного метра по вулиці Запорозьких козаків, 55А (колишня вул. Кутузова) в Ізмаїлі для створення притулку для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Максимальна сума контракту встановлена на рівні 6 мільйонів 853 тисячі гривень.

Ірина Глухова

Поділитися