28 лютого 2024 р. 12:58

Окупанти відкривали вогонь по вогнеборцям Херсонщини

Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області)

Окупанти продовжують атакувати цивільне населення Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.

У дописі відомства йдеться про те, що вночі, після чергового обстрілу, загорілось два житлових будинки в одному з мікрорайонів міста Херсон. Не дивлячись на повторні обстріли, вогнеборцям Херсона до ранку пожежу вдалось ліквідувати. До гасіння залучалось 14 вогнеборців та чотири одиниці техніки.

Напередодні вдень армія рф атакувала передмістя Херсона. Снаряд окупантів влучив в житловий будинок, спалахнула пожежа. Вогнеборці, які прибули на місце події декілька разів залучались до гасіння через повторні ворожі обстріли. Від ДСНС Херсонщини було задіяно дві одиниці техніки та дев’ять рятувальників.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Також напередодні протягом доби через ворожі обстріли виникло дві пожежі на відкритих територіях. Горіли сухостої в Херсоні та в одному з населених пунктів Високопільської територіальної громади. До гасіння залучалось три одиниці техніки та 12 рятувальників.

Раніше повідомлялось про те, що 25 лютого на Херсонщині через російські обстріли виникло дві пожежі. Так, ввечері в с.Тягинка російський снаряд влучив в житловий будинок. Від влучання сталася пожежа. Також вже вночі, після обстрілів с.Станіслав, загорівся сінник на території приватного домоволодіння. Обидві пожежі ліквідовано. Також напередодні вночі ворог атакував один зі спальних районів міста Херсон. Снаряд окупантів влучив в багатоквартирний будинок, загорілись речі на балконі однієї з квартир. Вогнеборці швидко прибули на місце події, загасили пожежу не допустивши розповсюдження вогню на житлові кімнати.

Також йшлося про те, що вогнеборці Херсона в черговий раз долали наслідки масованих обстрілів обласного центру. Так, вранці 16 лютого чергова атака окупантів спричинила пожежу нежитлової будівлі на території приватного домоволодіння в Корабельному районі міста. Рятувальники швидко ліквідували пожежу.

Володимир Шкаєв

Поділитися