01 лютого 2024 р. 20:01

На Одещині закупили понад тисячу дронів для фронту

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

В Одеській області за кошти платників податків закупили понад тисячу дронів. Безпілотники вже направили військовим на південному напрямку.

Про це повідомили в Одеській обласній військовій адміністрації.

Мова йде про БпЛА, які були придбані шляхом тендерів від громад. 

"Ці крихітки, придбані за кошти платників податків, вже полетіли на підмогу нашим Нацгвардійцям на Херсонський і Запорізький напрямки бойових дій. Дякую всім, хто справно сплачує податки, ви — опора нашої армії", — зазначив очільник ОВА Олег Кіпер.

(Фото: Одеська обласна військова адміністрація)

Раніше Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради провів закупівлю для обрання постачальника комплектів приладів нічного бачення.

Тендер оголосили 12 січня, а сам аукціон відбувся 22 січня. Вартість тендера оцінили у 58 мільйонів гривень. За ці кошти закуплять 400 комплектів приладів нічного бачення.   Термін постачання до  15 лютого. 

У тендерних документах зазначено, що прилади купляють для військових і передадуть на облік відповідним підрозділам Сил територіальної оборони ЗСУ.

Кожен комплект складається з:

  • Прилад нічного бачення – 1 одиниця.
  • Акумуляторна батарея CR123A– 1  одиниця.
  • Кронштейн для шолому – 1 одиниця.
  • Складна м'яка опора для голови – 1 одиниця.
  • Конектор – 1 одиниця.
  • М'яка сумка для перенесення – 1 одиниця.
  • Тара (кейс), що забезпечує зберігання при транспортуванні – 1 одиниця.

Нагадаємо, команда українських розробників створила дрон "Кобра" –  недорогий БпЛА, який призначений для відволікання ППО противника. Також може використовуватися як ударний дрон для підриву ворожих цілей.

Ірина Глухова

Поділитися