06 січня 2024 р. 10:41

На Миколаївщині "пункти незламності" працюватимуть цілодобово: регіон готується до негоди

Фото: Свідок.info

(Фото: Свідок.info)

Найближчими днями на Миколаївщині очікується  значне зниження температури повітря, пориви вітру, ожеледиця, опади та налипання мокрого снігу. У зв’язку з цим  відбулося засідання Ради оборони Миколаївської області та регіонального штабу із забезпечення безперебійної роботи критичної інфраструктури в умовах.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Миколаївській області.

У рамках засідання голова ОВА Віталій Кім дав присутнім доручення щодо підготовки до можливого погіршення погодних умов, а у разі підтвердження прогнозу — оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

"Комунальники, енергетики, правоохоронці та всі представники екстрених служб мають 100% бути готовими до можливих ускладнень у своїй роботі. Крім того, щоб максимально знизити ймовірність настання критичних ситуацій чи випадків, ми маємо працювати у посиленому режимі", – зазначив Кім.

Також начальник ОВА наголосив на необхідності підготувати всі пункти незламності до роботи в цілодобовому режимі, а також підготуватися до забезпечення роботи закладів охорони здоров'я та критичної інфраструктури на випадок відсутності електроенергії, водопостачання та тепла.

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

Враховуючи погіршення погодних умов, Миколаївська ОВА звертається до жителів області з проханням утриматися у цей період від далеких поїздок, а тим, хто виїхав, – бути дуже обережними. А у разі виникнення позаштатної ситуації – звернутися за допомогою на спецлінію 101.

З неділі, 7 січня в Україні очікуються снігопади та сильні морози, що може ускладнити рух на дорогах. Через негоду можуть перекрити повністю або частково основні дороги.

 

Ірина Глухова

Поділитися