02 квітня 2024 р. 10:59

На Миколаївщині директор нажився на ремонті ліцею

Фото: Getty Images

(Фото: Getty Images)

У місті Первомайську Миколаївської області судитимуть директора приватної фірми за заволодіння бюджетними коштами. Його підозрюють у привласненні 117 тисяч гривень.

Як повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі, у 2023 році відділ освіти Врадіївської селищної ради уклав договір з підрядником на ремонт ліцею №2 у Первомайську. Підрядник повинен був відремонтувати приміщення навчального закладу, але під час ремонту вирішив заволодіти бюджетними коштами. 

Слідство встановило, що директор приватного підприємства вніс до офіційних документів свідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.

Таким чином на підставі неправдивих документів на рахунок підприємства з бюджету безпідставно перерахували понад 117 тисяч гривень.

Керівнику фірми-підрядника повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів.

Також Миколаєві через суд вдалося повернути земельну ділянку у державну власність вартістю понад 43 мільйони гривень. Її загальна площа становить 316,2 гектара.

У 2006 році державний професійно-технічний навчальний заклад отримав земельну ділянку для навчальних цілей. Однак у вересні 2021 року ця ділянка була фактично передана в оренду агротовариству для здійснення підприємницької діяльності.

Минулого тижня  у Миколаєві на хабарі співробітники прокуратури затримали держпосадовця. 

Крім того, миколаївську ритуальну службу оштрафували за надання неправдивої інформації майже на 100 тисяч гривень.

Співпрацівники підприємства звинувачуються у тому, що не надали певну інформацію на вимогу голови Відділення у встановлений строк та подали недостовірну інформацію.

Ірина Глухова

Поділитися