09 січня 2024 р. 12:23

На Херсонщині через негоду без електрики залишилися 14 населених пунктів

Фото: Міністерство енергетики України

(Фото: Міністерство енергетики України)

Через шквальний вітер та обледеніння ліній на правобережній частині Херсонщини було відключено 14 населених пунктів. Херсонську територіальну громаду негода не дуже зачепила. На маршрути у місті вийшло 54 автобуси та 15 тролейбусів.

Про це повідомили в пресслужбі Міненего.

Для порівняння у сусідній Миколаївській області через негоду знеструмлено 215 населених пунктів. В обох регіонах енергетики працюють задля повернення електрики в оселі українців.

Що стосується Херсонської міської територіальної громади, то, за інформацією начальника Херсонської МВА Романа Мрочка, станом на 8.30 ранку дороги у громаді проїзні. Для розчищення від снігу та посипання залучено 12 одиниць техніки – п'ять піскорозкидувальних машин і сім машин з відвалами. На даний час використано 120 тонн піскосоляної суміші. Окремо задіяно 60 працівників та шість одиниць техніки для посипання тротуарів і зупинок громадського транспорту.

Очільник МВА додав, що на маршрути у Херсоні вийшли 54 автобуси та 15 тролейбусів. Пункти незламності працюють у штатному режимі.

На території громади припинень через негоду електрозабезпечення, тепло-, водо-, газопостачання не зафіксовано.

Раніше повідомлялось про те, що 8 січня надзвичайники надали допомогу трьом автівкам, що через ожеледицю з'їхали з твердого покриття автомобільної дороги у кювет. Один автомобіль витягли між селами Біла Криниця та Велика Олександрівка, ще дві автівки – поблизу села Новоолександрівка.

Також йшлося про те, що на Миколаївщині рятувальники продовжують надавати допомогу у ліквідації наслідків негоди. Зі снігового полону та слизьких ділянок доріг вивільнено шість автотранспортних засобів.

Володимир Шкаєв

Поділитися