28 липня 2023 р. 15:23

З 1 вересня на Одещині в очному форматі буде працювати 641 школа

Фото: Медіацентр Україна – Одеса

(Фото: Медіацентр Україна – Одеса)

Лише 88% від загальної кількості шкіл Одещини зможуть працювати в очному форматі з 1 вересня. Такі дані на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса навів Олександр Лончак, директор департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації.

"Можливість навчатися у традиційному форматі отримають понад 213 тисяч здобувачів освіти області, або 78 % від  їх загальної кількості. Серед них 21 622 першокласники. Також до закладів освіти області повернулося майже 9 тисяч здобувачів освіти, які навчалися дистанційно, перебуваючи за кордоном. За кордоном продовжують перебувати 40 286 осіб. Окрім того, до шкіл регіону зараховано понад 6500 переселенців", – зазначив Лончак.

До початку навчального року заплановано провести будівельні роботи на 185 закладах освіти на суму 647 мільйона гривень.

"У вишах та закладах передвищої освіти 139 укриттів. У закладах професійно-технічної освіти - 39, у школах – 451 укриття, у дитячих садочках – 266. Водночас 50 % дитячих садочків у регіоні не мають приміщення, де можна було б розмістити укриття різного типу", – додав Олександр Лончак.

Відомо, що з початку повномасштабної війни на Одещині постраждало 52 заклади освіти. Найбільше закладів, а саме 14, були пошкоджені за останній тиждень, з 20 липня 2023 року. 

"З 52 пошкоджених закладів освіти 21 школа, дев’ять дитячих садочків, п’ять закладів позашкільної освіти, два заклади професійно-технічної освіти, вісім вишів, один дитячий будинок та один заклад освіт інших відомств", – розповів Лончак.

Серед постраждалих будівель є пам’ятки архітектури – адміністративний корпус Одеської академії неперервної освіти Одеської обласної ради, одеський міський палац дитячої та юнацької творчості, Одеський державний музичний ліцей ім. професора П. С. Столярського та інші заклади.

Також відомо, що депутатам Одеської міської ради запропонували на сесії 19 липня розглянути проєкт рішення щодо вартості харчування учнів та вихованців у закладах освіти Одеси. Згідно з додатками до проєкту харчування подорожчає у порівнянні із минулим роком. 

Сергій Лозовський

Поділитися