03 серпня 2023 р. 16:27

В Одесі відкрився перший в Україні благодійний магазин

Голова правління фонду "Пліч-о-пліч" Олег Михайлик. Фото: Інтент, Наталя Довбиш

(Голова правління фонду "Пліч-о-пліч" Олег Михайлик. Фото: Інтент, Наталя Довбиш)

1 серпня благодійний фонд "Пліч-о-пліч" відкрив plichoplich-shop, перший в Україні благодійний магазин, аналоги якого існують лише у 2 країнах світу. На даний момент його клієнтами можуть стати лише ті ВПО, хто був без помилок зареєстрований за формою БФ "Пліч-о-пліч" раніше. Наразі це 1800 осіб. Про це повідомив Голова правління БФ Олег Михайлик.

Після того, як волонтери Центру перевірять надану інформацію, кожній особі буде нараховано відповідну кількість балів. Після цього через телеграм людину запросять на конкретний час і дату для отримання гуманітарної допомоги. 

Замість цін на цінниках магазину зазначено кількість балів. Таким чином, ВПО зможе сама обрати необхідні продукти, засоби гігієни або одяг з асортименту.

Ми відвідали магазин, який знаходиться на проспекті Шевченка, 1/2 для того, щоб подивитись, як працює зазначена схема.

Раніше ми писали, що у Херсоні працює міський центр гуманітарної допомоги сім'ям "З любов'ю до дітей". Упродовж липня центр надавав підтримку сім'ям з дітьми, а також тим, хто постраждав внаслідок катастрофи на КГЕС. Так, минулого місяця гуманітарну допомогу було надано 2849 особам, серед них 956 дітям.

Всі фото: Інтент, Наталя Довбиш

Сергій Лозовський

Поділитися