29 грудня 2023 р. 21:02

В Одесі підприємства заборгували зарплат на понад 12 мільйонів

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

В Одесі підприємці  недоплатили своїм працівникам понад 12 мільйонів гривень, що на 5,5 мільйона більше, ніж на початку року.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи в Одеській міській раді.

У мерії розповіли, протягом 2023 року відбулося сім таких засідань, на яких проводився детальний аналіз стану заборгованості з виплати заробітної плати, заслуховувалися керівники підприємств-боржників.

За даними статистики, на початок листопада 2023 року заборгованість становила 12,6 мільйона гривень, порівняно з 17,6 мільйона гривень у 2022 році та 9,97 млн гривень у 2021 році.

Зазначимо, що під час засідання учасники обговорили проблемні питання, що виникали протягом року, та затвердили план і регламент роботи Міської робочої групи на 2024 рік.

Раніше одеські поліцейські виявили, що працівник приватної сільськогосподарської фірми вигадав напад на себе, щоб замаскувати свою участь у крадіжці грошей у зернотрейдера. Він заволодів більше ніж 180 тисяч доларів США, які були призначені для виплати заборгованої зарплати перевізникам збіжжя.  Чоловік виправдовував свої дії тим, що на нього напали зловмисники, аби пояснити керівнику, як зникли отримані кошти. Однак поліцейські повідомили йому про підозру у шахрайстві, за яке йому загрожує позбавлення волі.

Також ми писали, голова Таїровської сільської ради в Одеській області Тимур Хасаєв, впродовж 23 місяців призначив собі премії, що перевищували подекуди його посадові оклади. Загальна сума отриманих головою цього року в результаті коштів дорівнює понад 620 тисяч гривень. Так, починаючи з січня 2022 року і завершуючи листопадом 2023 року, сільський голова стабільно "виписував собі" премії від 20 тисяч гривень до понад 38 тисяч гривень.

Ірина Глухова

Поділитися