11 жовтня 2023 р. 12:57

Суд залучив до суперечки щодо "Дачі Маразлі" департамент обладміністрації

Дача Маразлі Фото: НАБУ

(Дача Маразлі Фото: НАБУ)

Господарський суд Одеської області залучив залучити Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації до участі у судовій суперечці між Одеською обласною радою та ТОВ "Крок вперед" й "Бульвар 1906" щодо "дачі Маразлі".

Як зазначається в ухвалі суду, про долучення департаменту, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог клопотала обласна рада. 

Також обласна рада просила залучити до справи департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, але суд вирішив, що обласна рада не довела необхідність його залучення.

У зв'язку з залученням до участі у справі третьої особи, неможливістю розв'язання питань, в даному судовому засіданні, суд відклав розгляд справи.

Співвідповідачем за позовом Одеської обласної ради щодо "Дачі Маразлі" до двох товариств з обмеженою відповідальністю "Крок вперед" та "Бульвар 1906" є управління Одеської обласної ради з майнових відносин.

Обласна рада намагається розірвати договір купівлі-продажу та стягнути 148 тисяч 504 гривні.

30 серпня відбулося засідання, яке спочатку планували провести 8 серпня, але перенесли. 

На одному з попередніх засідань ТОВ "Бульвар 1906" клопотало про те, щоб брати участь у засіданнях дистанційно. Суд дозволив. 

Також у лютому Господарський суд Києва призначив підготовче засідання за позовом прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проти Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин та товариства з обмеженою відповідальністю "Крок вперед".

Йдеться про скасування рішення Одеської обласної ради про внесення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу орендарем, нежитлових будівель за адресою бульвар Лідерсівський, №13, загальною площею 2 тисячі 615,2 квадратного метра. 

В грудні 2019 року співробітники Національного антикорупційного бюро обшукали приміщення, де працює телеканал "Думська TV" на вулиці Канатній. Свої дії у НАБУ пояснили розслідуванням можливих зловживань посадовцями Одеської облради при продажу нежитлових приміщень за адресою: Лідерсівський бульвар, 13 фірмі "Крок вперед".

До того НАБУ повідомили, що розслідують обставини угоди з приватизації будівлі на Лідерсівському бульварі в Одесі. Депутати Одеської обласної ради проголосували за продаж пам'ятника архітектури на Лідерсівському бульварі, 13 компанії, яка взяла його в оренду за дев'ять місяців до цього.

Тоді ТОВ "Бульвар 1906" отримало згоду на відведення 1,26 га по вулиці Лідерсівський бульвар, 13, 13-Б, 13-Г, 13-Д, 13-Ж, 13-З, 13-І для будівництва та обслуговування курортно-оздоровчого комплексу. Раніше, за даними систем Opendata і YouControl, до фірми мав відношення тодішній член виконкому міськради Михайло Шмушкович. Втім, він стверджував, що його причетність до фірми тривала не понад добу, це було задовго до землевідведення і ніякого відношення на момент продажу будівлі до фірми він не мав.

Кирило Бойко

Поділитися