12 травня 2023 р. 20:34

Прага передала Миколаєву два автобуси

Фото: Олександр Сєнкевич/ telegram

(Фото: Олександр Сєнкевич/ telegram)

Сьогодні, 12 травня, Миколаїв отримав 2 автобуси Irisbus Crossway від Праги.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Мер Праги Богуслав Свобода передав ключі від транспорту директору КП "Миколаївпастранс" Олексію Ушакову. Вже на вихідних автобуси прибудуть до Миколаєва. Після оформлення всіх необхідних документів - вийдуть на міські маршрути.           

Як підкреслив Олександр Сєнкевич, громадський транспорт місту украй потрібен, адже за час повномасштабного російського вторгнення багато автобусів і тролейбусів були пошкоджені ракетними обстрілами, а частину транспорту передали на потреби ЗСУ. Станом на сьогодні, до Миколаєва повертається все більше жителів, тому потрібно збільшувати і кількість транспорту на вулицях міста.

Так, 5 травня, члени дирекції "Миколаївобленерго" за власні кошти придбали та передали військовим позашляховик - тюнінгований Ford Ranger.

Також міжнародні партнери передали Міській дитячій лікарні №2 лікарські препарати та медичне устаткування, яке забезпечать надання більш якісної медичної допомоги найменшим миколаївцям. В міськраді зауважили, що завдяки такій підтримці медичні послуги у Миколаєві стають більш якісними, ефективними та доступними.

Нещодавно миколаївська компанія отримала дозвіл на розмінування земель. Тепер сапери мають право проводити розвідку територій компанії, які є потенційно забрудненими, та оцінювати ступінь їх забруднення вибухонебезпечними предметами, максимально звужуючи коло пошуку ВНП.

Так, 30 квітня співробітники 20 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області з охорони м. Новий Буг провели низку профілактичних заходів та поспілкувалися із мешканцями міста.

Також відомо, що вкрай необхідну і ефективну техніку відтепер матимуть на озброєнні піротехнічні підрозділи, залучені до розмінування на території Миколаївської області.

До того ж, за повідомленням пресслужби кабміну, за минулий тиждень в рамках реалізації Плану заходів із розмінування земель сільськогосподарського призначення обстежено 5 431 гектар сільгоспугідь.

Тетяна Каптур

Поділитися