28 липня 2023 р. 10:59

Помер одеський письменник Олександр Гун

Фото: Facebook, Всесвітній клуб одеситів

(Фото: Facebook, Всесвітній клуб одеситів)

Учора пішов з життя член Всесвітнього клубу одеситів Олександр Анатолійович Гун - моряк, автор популярної книги "Таємниця золотої тіари". Про це повідомляє Всесвітній клуб одеситів.

Пропрацювавши 41 рік у флоті, Олександр Гун уже в зрілому віці реалізував зовсім інше своє призначення, ставши письменником. "Таємниця золотої тіари" - це історія про найбільшу аферу 20 століття, продаж Лувру підробленої скіфської тіари, майстерно виконаної геніальним одеським ювеліром. Також Олександр Гун виступив ініціатором встановлення меморіальної дошки на будинку, де жив Ізраїль Рухомовський.

Також відомо, що 30 червня пішов з життя засновник Музею звуку, головний звуковий режисер Театру юного глядача, член Союзу звукорежисерів України, керівник та засновник Одеського союзу звукорежисерів та музикантів Василь Пінчук.

Також заступник генерального директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області, заслужений лікар України, полковник медичної служби Леонтій Донченко, помер 9 липня.

Сергій Лозовський

Поділитися