15 вересня 2023 р. 15:14

Підготовка до опалювального сезону на Одещині вийшла на фінальний етап

Фото ілюстративне: Unsplash

(Фото ілюстративне: Unsplash)

Соціальна сфера та житлово-комунальне господарство Одещини на 94% готові до опалювального сезону. Роботи з підготовки тривають за графіком.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації Володимир Карпич

"Вже проведені ремонтні роботи на 1191 котельнях, підготовлено 1797 км тепломереж, 7992 багатоквартирних житлових будинків. Роботи виконуються за графіком, проблемних питань з технічної підготовки об’єктів житлово-комунального  господарства та соціальної сфери немає. До 1 жовтня 2023 об’єкти життєзабезпечення мають бути готові опалювального сезону на 100%", – зазначив він.

Посадовець також додав, що 17% від кількості всіх котелень в області, або 221, відмовилися від природного газу і перейшли на альтернативні джерела палива. До початку опалювального сезону планується завершити роботи з адаптації ще 13 альтернативних котелень.

Зі свого боку керівник Одеської ОВА Олег Кіпер розповів про ситуацію по готовності об’єктів у регіоні. За його даними котельні на Одещині готові до опалювального сезону на 90%, теплові мережі – на 94%, водопровідне господарство – на 93%, багатоквартирні будинки – на 90%, дитячі садочки – на 96%, навчальні заклади – на 96%, заклади охорони здоров’я – на 93%. При цьому критична інфраструктура забезпечена генераторами на 75-95% залежно від об’єктів.

Очільник ОВА зазначив, що на 1 жовтня регіон має вийти на 100% готовності об’єктів.

Також відомо про те, що 85% об’єктів критичної інфраструктури Одещини забезпечені генераторами. З них 75% – це водоканали, 95% – об’єкти теплоенергетики.

Також відомо про те, що Київ та Одеса мають найбільші ризики в Україні під час проходження майбутнього опалювального сезону.

Про це 13 вересня заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення у рамках Панельна дискусія: "Виклики та можливості для енергетичного сектору України в умовах війни" у Медіацентрі "Україна".

За його словами, ці міста дуже енергомісткі

Володимир Шкаєв

Поділитися