31 грудня 2023 р. 12:35

Нові камери на дорогах Одещини запрацюють з нового року

Фото: Патрульна поліція

(Фото: Патрульна поліція)

Патрульна поліція запланувала увімкнути з 1 січня 2024 року нові комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в Одеській області.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, комплексів на Одещині буде три:

  • на 96 км+449 автодороги М-15, напрямок спрямування приладу – село Монаші;
  • на 120 км+354 автодороги М-15, напрямок спрямування приладу – село Михайлівка;
  • на 364 км+792 автодороги М-05, напрямок спрямування приладу – місто Одеса.

А загалом нових приладів на дорогах України запрацює з 1 січня 50. 19 з них працювали до повномасштабного вторгнення і наразі відновлять свою роботу, а ще 31 прилад контролю запрацює вперше.

Найбільше них запрацює у Миколаєві та області - 12 комплексів.

Зазначимо, що про поновлення роботи камер поліція повідомляла вже в травні 2022 року. 

Тоді йшлося про запуск 128 камер, які розташовані у 20 містах та 10 областях, втому числі й Одеської. 

Тим часом на початку грудня Болградська міська рада в Одеській області скасувала тендер для обрання компанії, якій планували заплатити за оснащення міста та сусіднє село Табаки системами відеоспостереження.  

Вартість послуг з постачання устаткування, його монтажем та пусконалагоджувальними роботами планувалася у розмірі 235,5 тисячі гривень. В рамках контракту переможець торгів мав би у строк до 20 грудня поточного року забезпечити запуск систем відеоспостереження у Болграді (17 камер) та Табаках (шість камер). 

Це була вже друга спроба Болградської міської ради знайти підрядника на даний вид робіт. Перші торги також провалилися через відсутність пропозицій. 

У квітні виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради оголосив відкриті торги для пошуку підрядника для впровадження в Ізмаїлі системи автоматичного відеоспостереження. На це планують витратити до 4,77 мільйона гривень.

Роботи заплановані в рамках реалізації європейського проєкту "СВС-SAFETY - попередження та боротьба з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія – Україна".

Угоду зрештою уклали з ТОВ "Аксікор Юніт".  Компанія погодилася працювати за 4 мільйони 375 тисяч гривень.

Кирило Бойко

Поділитися