19 листопада 2023 р. 12:16

На Миколаївщині горіла ферма, де загинули три тисячі курей

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

(Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області)

В Новій Одесі, що на Миколаївщині, вогнеборці  загасили  пожежу у тваринницькій фермі. Порушення правил пожежної безпеки призвело до загибелі 3000 курей.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.

По прибуттю першого чергового відділення на місце встановлено, що неконтрольована, миттєво поширена поривчастим вітром пожежа, за лічені хвилини досягла значного розміру і площа горіння даху вже становила 1000 кв. м. Гасіння ускладнювало значне пожежне навантаження будівлі - очеретяний утеплювач даху та значний запас дров, якими опалювали приміщення, - додали в управлінні.

Також зазначили, що саме порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення і призвело до пожежі, в якій загинуло 3000 курей

Додамо, що 12 рятувальників із залученням 3 одиниць техніки ДСНС врятували від знищення вогнем 2 сусідні корпуси ферми, 40 курей, 3 бички, 13 овець, 13 гусей.

Так, 13 листопада на Миколаївщині під час пожежі загинула жінка. Вогнеборців викликав місцевий житель, який помітив дим з-під даху приватного житлового будинку.

Перед цим, ми писали, що протягом вихідних днів, 11 та 12 листопада на Миколаївщині спостерігалось значне ускладнення погодних умов. Тож, рятувальники залучалися до ліквідації наслідків поривчастого вітру.

До того ж на Миколаївщині 29 жовтня та вночі 30 жовтня сталося двадцять пожеж, з них: одна у складському приміщенні, пов'язана з потраплянням боєприпасів та їх уламків, вісім - в житловому секторі, де загинув 50-річний чоловік та ще один 57-річний постраждав й 11 - на відкритих територіях.

Також 28 жовтня та в ніч на 29 на території Миколаївщини зареєстровано 13 пожеж, з яких: 3 — в житловому секторі та 10 — на відкритих територіях. Площа горінь сухостоїв склала понад 10 га.

Тетяна Каптур

Поділитися