13 вересня 2023 р. 10:21

На Миколаївщині дівчину вберегли від самогубства

Фото: Поліція Миколаївської області

(Фото: Поліція Миколаївської області)

На Миколаївщині до відділення поліції №1 Первомайського райвідділу надійшла інформація від Вознесенського районного управління поліції про зникнення 16-річної мешканки с. Степове.

Як повідомили 12 вересня у пресслужбі ГУ Нацполіції у Миколаївській області, інспектор-черговий одразу орієнтував наряди сектору реагування патрульної поліції на пошуки зниклої неповнолітньої.

Патрулюючи вулицями Арбузинської громади, поліцейські помітили біля водойми дівчину схожу за описом. Коли правоохоронці під’їхали ближче, вона несподівано в одязі стрибнула у воду та крикнула їм, щоб вони не підходили до неї, інакше піде на глибину і втопиться, бо плавати не вміє, - йдеться в повідомленні.

Почавши спілкуватись з неповнолітньою, поліцейські всіляко намагались її заспокоїти та вмовити вийти на берег, але дівчина відмовлялась це зробити, піддаючи своє життя ризику.

Скориставшись слушним моментом, заступник начальника з превентивної діяльності Станіслав Бойко разом з патрульним поліцейським Максимом Жугановим стрибнули у воду та витягли її на берег. Дівчину доставили до медичного закладу, де лікарі її оглянули та надали необхідну допомогу. Наразі її життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Нині за вказаним фактом правоохоронці проводять перевірку та з’ясовують усі причини і обставини події.

Також відомо про те, що 29 серпня о 13:55 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що на місцевому ставку в с.Мар'янівка Арбузинської територіальної громади Первомайського району під час купання зник чоловік.

На місце події було направлено відділення шостої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники на човні обстежили водойму та о 14:43 на відстані близько 5 м від берега виявили тіло загиблого, 1991 р.н. Його вилучили з води та транспортували на берег.

Це була вже 26 надзвичайна подія на водних об'єктах Миколаївської області з початку поточного року. Загалом, цьогоріч вода забрала життя 22 людей, вдалось врятувати чотирьох.

Володимир Шкаєв

Поділитися