31 жовтня 2023 р. 10:36

Майже 60 дітей з Херсонщини відправилися на безпечний відпочинок

Фото: Херсонська міська рада

(Фото: Херсонська міська рада)

Чергову групу діток на відпочинок відправили 30 жовтня Херсонська міська військова адміністрація спільно з обласною адміністрацією та ГО "Пліч о пліч". 

Як повідомили в пресслужбі Херсонської МВА, майже 60 дітей з Комишанського округу, Антонівки та Херсона вже виїхали на оздоровлення та відпочинок до санаторію "Прикарпатський" (м. Яремче).

"Це дітвора, яка мешкає  у Комишанах, Антонівці, Приозерному, Зимівнику та Херсоні. Ці населені пункти щодня обстрілює ворожа армія. Останнім часом інтенсивність обстрілів значно збільшилася, тож залишатися стає все небезпечніше", - йдеться в повідомленні.

В повідомленні йдеться про те, що супроводжують дітей 21 дорослий, з них двоє – медичні працівники.


Фото: Херсонська міська рада

"Місяць відпочиватиме малеча за згодою батьків, але за бажанням відпочинок можна буде продовжити", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється про те, що традиційно перед поїздкою діткам передали подарункові рюкзаки, в яких є все необхідне для подорожі.

Раніше повідомлялось про те, що десятеро дітей з Киселівки та Чорнобаївки пройдуть психологічну реабілітацію у Києві.

Малеча отримає психологічну допомогу від спеціалістів, позбудеться тривожності та стресів, навчиться долати страхи та відновить своє ментальне здоров’я.

У вільний час дітлахи зможуть поспілкуватися з однолітками, ознайомитися з визначним місцями Києва та взяти участь у розважальних програмах.

Раніше повідомлялось про те, що до України вдалося повернути дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще дев'ять дітей вже на підконтрольній території у психологічній безпеці.

Досягнути цього вдалося організації Save Ukraine за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Відтепер у комфортних умовах і психологічній безпеці житимуть п’ятеро дівчаток і четверо хлопчиків. Вік дітей – від 5 до 14 років.

Також повідомлялось про те, що за участі Мінреінтеграції з тимчасово окупованої території Херсонщини повернуто ще одну дитину.

Так, на початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини мешкає 14-річний хлопчик Іван. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на тимчасово окупованій території (ТОТ).

Відомо також про те, що у Херсоні поліцейські евакуювали з постраждалого через російські обстріли мікрорайону "Корабел" жінку з 13-річним сином.

Володимир Шкаєв

Поділитися