15 вересня 2023 р. 08:27

Критична інфраструктура Одещини забезпечена генераторами на 85 відсотків

Володимир Карпич. Фото: Медіацентр Україна – Одеса

(Володимир Карпич. Фото: Медіацентр Україна – Одеса)

85% об’єктів критичної інфраструктури Одещини забезпечені генераторами. З них 75% – це водоканали, 95% – об’єкти теплоенергетики.

Про це 14 вересня на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації Володимир Карпич

"В середньому 85% об’єктів критичної інфраструктури Одещини забезпечені генераторами. У випадку перебоїв з електропостачанням забезпечать безперебійну роботу котелень, водонасосних станцій. Не на всіх об’єктах, на жаль, можна поставити генератор. І не завжди на підприємствах є кваліфіковані енергетики, які можуть обслуговувати цю техніку", – розповів посадовець.

Також Володимир Карпич, що 25 серпня в Одещині відбулися практичні тренування на 55 об’єктах критичної інфраструктури та соціальної сфери.

На 31 об’єктах зауважень у контролерів не було, на дев’яти генераторів були підключені з порушенням вимог правил приєднання та техніки безпеки, на 12 був відсутній п’ятидобовий запас палива, а на трьох об’єктах генератори були або відсутні, або не готові до роботи.

Він зазначив, що генератори Одещина отримує від іноземних партнерів, також їх покупають органи місцевого самоврядування.

Також відомо про те, що Київ та Одеса мають найбільші ризики в Україні під час проходження майбутнього опалювального сезону.

Про це 13 вересня заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення у рамках Панельна дискусія: "Виклики та можливості для енергетичного сектору України в умовах війни" у Медіацентрі "Україна".

За його словами, ці міста дуже енергомісткі

Володимир Шкаєв

Поділитися