31 серпня 2023 р. 17:21

Херсонцям запропонували долучитися до Ради з питань ВПО

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

При виконкомі Херсонської міської ради утворюється Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Виконавчому комітеті Херсонської міської ради (далі – Рада з питань ВПО при ВК ХМР).

Як повідомили в пресслужбі Херсонської МВА, рада з питань ВПО при ВК ХМР створюється для участі у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

В повідомленні йдеться про те, що у Херсоні у раді з питань ВПО буде 18 осіб. Половина з них будуть внутрішньо переміщені особи. Ще три особи будуть представниками громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Решта - члени виконкому.

Для участі у відборі до складу Ради з питань ВПО при ВК ХМР необхідно до 15.09.2023 року надіслати на електронну адресу: usp_kherson@ukr.net управління соціальної політики Херсонської міської ради необхідні документи. Серед них: заява у довільній формі; копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України; копія документа про освіту (за наявності); мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради; відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності); копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи (для фізичної особи – ВПО); копія статуту (для представника від громадського об’єднання). Копії документів мають бути завірені особистим підписом заявника із написом "Згідно з оригіналом".

Також відомо про те, що ще одне місце тимчасового проживання в Херсоні стало більш затишним і зручним.

Завдяки благодійникам один із центрів перебування ВПО отримав необхідну побутову техніку та меблі.

Прихисток працює безпосередньо у Херсоні. Тут мешкають у тому числі й діти. Необхідне оснащення передала гуманітарна місця "Проліска", яка постійно опікується Херсонщиною

Володимир Шкаєв

Поділитися