14 травня 2023 р. 21:18

Дитяча лікарня Херсона отримала нову машину швидкої допомоги

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала "швидку" для порятунку наймолодших пацієнтів. 

Про це повідомили в Херсонській обласній військовій адміністрації.

До медичного закладу доставили реанімобіль, котрий обладнаний усім необхідним для транспортування дітей від одного року.

Колектив лікарні щиро вдячний за таку вкрай необхідну допомогу благодійному фонду "Корабель перемоги", - йдеться в повідомленні.

Підкреслимо, що британські компанії готові працювати над перетворенням Херсонщини у "зону безпеки". 

Так, у Німеччині збирають кошти на відновлення Херсонського музею.

Також ми повідомляли про те, що під час ракетної атаки армії рф по Миколаєву в ніч на 27 квітня вчергове було пошкоджено приміщення обласного краєзнавчого музею.

Так, 2 квітня росіяни викрали шість картин Карліса Добрайса з Херсонського музею.

А 5 березня ювеліри створили каблучку у вигляді Херсонського музею.

Ювелірний дім Орінго створив каблучку, на якій у найдрібніших подробицях зображена велична музейна будівля як символ стійкості та перемоги краси над варварством.

Відомо, що Сполучені штати Америки 24 лютого в річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну впровадили санкції проти ряду російських діячів та українських колаборантів. До оновленого списку потрапила Наталія Десятова, яку росіяни поставили керувати Херсонським обласним художнім музеєм.

18 січня в Херсонському краєзнавчому музеї відбувся день антиселфі: оскільки експонатів майже не лишилось, працівники музею фотографувались біля пустих вітрин.

Також окупанти вивезли з Херсона відновлений пам'ятник Григорію Потьомкіну та розграбували Каховський історичний музей.

20 грудня співробітниками СБУ змогли повернути Литовському дипломату старовинні ікони, які росіяни викрали в нього, та передали до приватної колекції архимандрита-колаборанта.

Наприкінці грудня стало відомо, що росіяни розграбували в Новокаховській громаді Дім маркових коньяків "Таврія" та Виноробні князя Трубецького. Загарбники викрали як обладнання, так і готову продукцію підприємств.

Тетяна Каптур

Поділитися