13 листопада 2023 р. 18:54

Більше 40 юних жителів Херсонщини вирушили на оздоровлення до Туреччини

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Діти з Херсонщини вирушили на оздоровлення до Туреччини.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

В повідомленні йдеться про те, що аби зміцнити своє здоров’я, відновитися та відпочити 44 юних жителі Херсонської області разом з вихователями пройдуть курс реабілітації на березі Середземного моря, в Анталії. Серед них діти-сироти, діти позбавлені батьківської опіки та піклування.


Фото: Херсонська ОВА

"Від початку повномасштабного вторгнення малеча знаходилася під постійним вогнем російських окупантів та ледь не щодня чула "прильоти" ворожої артилерії і тепер потребує терапевтичної допомоги", - йдеться в повідомленні. 

Також повідомляється про те, що подорож стала можливою в рамках проєкту "Дитинство без війни". Ця ініціатива передбачає евакуацію дітей з України до Туреччини на період війни, з поверненням додому після перемоги.


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що чергову групу діток на відпочинок відправили 30 жовтня Херсонська міська військова адміністрація спільно з обласною адміністрацією та ГО "Пліч о пліч". 

Так, майже 60 дітей з Комишанського округу, Антонівки та Херсона вже виїхали на оздоровлення та відпочинок до санаторію "Прикарпатський" (м. Яремче).

Це дітвора, яка мешкає  у Комишанах, Антонівці, Приозерному, Зимівнику та Херсоні. Ці населені пункти щодня обстрілює ворожа армія. Останнім часом інтенсивність обстрілів значно збільшилася, тож залишатися стає все небезпечніше.

Раніше повідомлялось про те, що до України вдалося повернути дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще дев'ять дітей вже на підконтрольній території у психологічній безпеці.

Досягнути цього вдалося організації Save Ukraine за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Відтепер у комфортних умовах і психологічній безпеці житимуть п’ятеро дівчаток і четверо хлопчиків. Вік дітей – від 5 до 14 років.

Володимир Шкаєв

Поділитися