01 грудня 2023 р. 15:44

У грудні пенсіонери зможуть безкоштовно отримати 5 енергоощадних ламп, - Мінекономіки

Фото: LB.ua

(Фото: LB.ua)

З п’ятого грудня у всіх відділеннях "Укрпошти" крім Київської області, пенсіонери зможуть отримати додаткові п’ять енергоощадних ламп, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економіки.

Для того, щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безкоштовно, доки світлодіоди будуть в наявності. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові п’ять ламп можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки.

За попередніми оцінками економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції.

Нагадаємо, що антимонопольний комітет України визнав обласне комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" таким, що вчинило порушення, у вигляді зловживання монопольним (домінантним) становищем на ринку, що призвело до ущемлення інтересів споживачів.

На Південноукраїнській АЕС заплановане протиаварійне тренування. Безпекові заходи проведуть протягом 16 та 17 серпня.

Зазначається, що на Південноукраїнській атомній станції мають намір відпрацювати алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України викрило змову між ТОВ "Електрокомплект" та ПП "Светолюкс-Николаев" під час їхньої участі у 2017 році у процедурах закупівель освітлювального обладнання, світильників та їх частин, а також освітлювальної арматури. Замовником закупівлі було ВП "ЮУАЕС" ДП «НАЕК "Енергоатом".

В рамках міської цільової програми "Забезпечення прав дитини на 2021-2023 роки", за рахунок коштів бюджету територіальної громади, дітям соціально вразливої категорії, що перебувають на первинному обліку Служби у справах дітей Білгород-Дністровської міської ради, було придбано сезонний зимовий одяг.

Костянтин Неділько

Поділитися