31 липня 2022 р. 16:05

В гирлі Бистре вдруге за чотири дні підірвалось судно

В гирлі Бистре вдруге за чотири дні підірвалось судно

 В дунайському гирлі Бистре у результаті зіткнення з невідомим вибуховим пристроєм отримав пробоїну лоцманський катер.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Екіпаж евакуйовано малим катером Морської охорони. Постраждалих немає, обставини події уточнюються. Прохід гирлом Бистрим тимчасово обмежено.

Між тим угруповання з 17 бойових кораблів та катерів чорноморського флоту рф маневрує в Чорному морі поблизу кримського узбережжя від мису Тарханкут до Новоросійська, серед них шість носіїв крилатих ракет "Калібр" – загальна сума 
44 – а також чотири великих десантних кораблі.

Зазначимо, що це вже другий інцидент із підривом судна на міні в гирла Бистрому так 28 липня мале гідрографічне судно "Шляховик" підірвалось на міні в гирлі Бистре на Одещині.

Незважаючи на мінну загрозу в Чорному морі, нещодавно міністр оборони Туреччини зробив заяву, що не бачить необхідності в розмінуванні морських зон. На його думку, це не завадить успішним поставкам зерна з України.

Зазначимо, що страхування суден з українським зерном подорожчає у 200 разів. Головними умовами продовження роботи галузі є збереження домовленостей щодо супроводу міжнародних військово-морських сил та чітка стратегія боротьби з морськими мінами.

Одеський КВУ нарахував 33 епізоди ймовірно скоєних воєнних злочинів рф на Чорному морі.

Поділитися