11 березня 2022 р. 11:12

Міністерство освіти пропонує скасувати ЗНО у 2022 році (оновлено)

Міністерство освіти пропонує скасувати ЗНО у 2022 році (оновлено)

Міністерство освіти та науки України разом із Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, пропонують одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році.

Про це повідомив міністр Сергій Шкарлет.

За його словами, враховуючи правовий режим воєнного стану, який спричинений військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонується скасувати складання, як конкурсних критеріїв доступу до освітніх послуг виключно у 2022 році:

  • державної підсумкової атестації (ДПА);
  • зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);  
  • єдиного вступного іспиту (ЄВІ);
  • єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

"Таке рішення є непростим,  але необхідним! Адже наше головне завдання знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити.  Відміна ЗНО сьогодні необхідна для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час", - зазначив міністр.

12:44 Зовнішнього незалежного оцінювання для вступників у 2022 році не буде, — міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, нова послуга – "єДокумент", що є цифровим посвідченням на період воєнного часу у разі втрати документів з'явилася у додатку "Дія".

Раніше Кабінет міністрів спростив укладення шлюбів із військовослужбовцями за їхньої відсутності під час реєстрації шляхом подання заяви, засвідченої керівником.  

Міністерство юстиції тимчасово обмежило функціонування деяких реєстрів за колом користувачів та регіоном через надмірну цікавість ними з боку агресора. 

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися