16 серпня 2022 р. 11:31

Флот росії в Чорному морі посилив угрупування ракетоносіїв, але знаходиться в обороні

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Флот російської федерації в Чорному морі зайняв оборонну позицію та патрулює лише території поблизу Криму. 

Про це повідомила Військова розвідка Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства.

"Надводні кораблі Чорноморського флоту росії продовжують займати надзвичайно оборонну позицію, патрулюючи, як правило, лише води в межах видимості узбережжя Криму. Це контрастує з посиленою військово-морською активністю росії в інших морях, як це характерно для цієї пори року. Чорноморський флот продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступальних дій, але зараз йому важко здійснювати ефективний контроль на морі: він втратив свій флагман Москва; значна частина бойових літаків морської авіації; і контроль над островом Зміїний. Нині обмежена ефективність чорного флоту підриває загальну стратегію вторгнення росії, частково через те, що десантна загроза Одесі наразі майже нейтралізована. Це означає, що Україна може перенаправити ресурси, щоб тиснути на російські сухопутні сили деінде", - зазначають британські розвідники.

Втім, за даними Військово-Морських сил України наразі угруповання ракетоносіїв, які погрожують Одеській області збільшилося на одне судно. Якщо раніше їх було два, то відучора їх стало три, а ракет побільшало з 16 до 24.

Між у Затоці в Одеській області в результаті ігнорування заборони виходити на узбережжя Чорного моря та купатися в водоймі постраждали п’ятеро людей. У воді в результаті вибуху невідомого предмета загинули троє чоловіків віком 25, 32 та 53 роки із Чернігівської, Запорізької та Житомирської областей.

Напочатку липня на одному з пляжів на півдні Одеської області вибухнув невстановлений пристрій. Під час запливу в морі один з відпочивальників підірвався на невстановленому вибуховому  пристрої, його тіло витягли на берег без ознак життя.

Другий  плавець отримав контузію і легкі подряпини, від госпіталізації відмовився.

 11 червня на одному з пляжів Одеської області, під час купання в морі підірвався на міні відпочивальник. Чоловік загинув на місці від отриманих травм. Міна, що вбила людину, була російською.  

З 24 травня в Одеській області повністю заборонили відвідання морських пляжів.  

Поділитися