07 серпня 2022 р. 13:53

На Одещині впроваджують використання копій цифрових документів в Дії

На Одещині впроваджують використання копій цифрових документів в Дії

Шеринг копій цифрових документів в Дії вже доступний у медичних закладах та при отриманні комунальних послуг у найвіддаленіших населених пунктах Одеської області.

За інформацією пресслужби Одесбкої ОВА повідомив заступник Начальника Одеської обласної військової адміністрації Костянтин Гой.

«Одними з перших медичних закладів забезпечили можливість шерити цифрові копії документів у Дії за допомогою сервісу Дія.QR «Дивізійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району та «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новокальчевської сільської ради Березівського району. А лідером та прикладом для наслідування щодо впровадження електронних сервісів шерингу цифрових копій документів у Дії серед підприємств, що надають комунальні послуги є КП «Балтводоканал». Це означає, що тепер при відвідуванні цих медичних закладів, а також при взаємодії з відповідними комунальними підприємствами, які впровадили електронні сервіси шерингу цифрових документів у Дії, можна використовувати лише смартфон і не потрібно витрачати час та кошти на зайві папери» – зазначив заступник Начальника Одеської ОВА.

Нагадаємо, що наразі можна поділитися через Дію такими документами як ID – картка, закордонний паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження та довідка ВПО.

«Поки що не всі територіальні громади Одеської області забезпечили підключення відповідних закладів до електронних сервісів шерингу документів на підвідомчій території, у зв’язку з чим звертаю увагу на необхідність продовження більш активної роботи у напрямку забезпечення доступу громадян до впроваджуваних державою, інноваційних та ефективних механізмів отримання послуг» – наголосив Костянтин Гой.

Раніше в Дії додали можливість слухати радіо та дивитися телебачення.

Поділитися