21 січня 2021 р. 17:44

Верховний суд відхилив вимоги депутатів щодо збереження Арцизького району

Верховний суд відхилив вимоги депутатів щодо збереження Арцизького району

Колегія Верховного суду України відхилила вимоги депутатів колишньої Арцизької районної ради до Верховної Ради України щодо збереження Арцизького району як адміністративної одиниці.

Про це повідомив новообраний міський голова Арциза Сергій Парпуланський на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, думки суддів розділилися троє проти двох і тепер депутати планують звернутись до Конституційного суду України. 

"Відбулося засідання Верховного Суду з питання збереження Арцизького району. Колегія суддів, троє проти двох, відхилили наш запит. Остання надія - Конституційний суд", - написав він.

 

Нагадаємо, в листопаді минулого року слухання справи за позовом Арцизького райради проти Верховної Ради України у Верховному суді перенесли через те, що одна з суддів колегії захворіла.

Раніше Верховний суд України викликав депутатів Арцизької районної ради на судове засідання 21 жовтня.

Ще раніше депутати Арцизького районного ради затвердили текст позову до Верховного суду України з вимогою визнати протиправним і таким, що підлягає скасуванню постанова Верховної Ради України про утворення і ліквідації районів на сесії 19 серпня.

У липні Верховна Рада України ухвалила постанову про створення і ліквідацію районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області.

В Одеській області, зокрема, створені: Березовський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський і Роздільнянський райони.

Поділитися