03 листопада 2020 р. 14:22

Нардепи-одесити ухвалили в першому читанні закон, що врегулює роботу нових райадміністрацій

Нардепи-одесити ухвалили в першому читанні закон, що врегулює роботу нових райадміністрацій

Верховна Рада прийняла за основу Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д.

За це рішення проголосували 280 народних депутатів, серед яких: Ігор Васильковський, Артем Дмитрук, Сергій Колебошин, Степан Чернявський, Олег Колєв, Олександр ТкаченкоОлексій Леонов («Слуга народу»). 

Олександр Горенюк («Слуга народу») був відсутній.

Також постанову підтримали Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Антон Кіссе та Анатолій Урбанський (депутатська група «Партія «За майбутнє»»). 

Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя») не голосувала.

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя») - відсутній, Андрій Костін («Слуга народу») - відсутній, Іван Шинкаренко та Юлія Діденко («Слуга народу») підтримали.

До другого читання законопроєкт готуватимуть за скороченою процедурою. 

Законопроєкт врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а отже, дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування. Він також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

Як повідомляється, цей закон треба було прийняти до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів. Цього року Уряд та Парламент затвердили новий адміністративно-територіальний устрій в Україні. Для функціонування місцевої влади в новому АТУ необхідно було створити умови, які б гарантували стабільність правових та інших відносин, забезпечували безперервність реалізації завдань і повноважень як державної влади на місцях, так і місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада України прийняла постанову про створення і ліквідації районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області. В Одеській області їхню кількість скоротили до семи. 

Поділитися