26 січня 2020 р. 18:02

Нардеп пропонує карати водіїв, які не пропускають на дорогах спецтранспорт

Нардеп пропонує карати водіїв, які не пропускають на дорогах спецтранспорт

Нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк пропонує посилити адміністративну відповідальність для водіїв, які не поступаються дорогою машинам екстрених служб.

Законопроєкт подано до Верховної Ради.

Йдеться про машини аварійно-рятівних служб, спеціального санітарного транспорту медичної допомоги, пожежних і поліції з включеними спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями. Водіїв, які не надають переваги на дорозі такому транспорту, автор законопроєкту пропонує карати штрафом, а в окремих випадках позбавляти водійських прав.

Законопроєкт передбачає, що за ненадання переваги спецтранспорту будуть штрафувати на суму від сорока до п'ятдесяти мінімумів доходів громадян.

"Причиною розробки даного законопроєкту є  постійні порушення учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху в частині надання переваги безперешкодному проїзду машин аварійно-рятувальних служб, спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що не дозволяє їм оперативно прибути до місця призначення і вчасно надати необхідну допомогу або усунути небезпеку, і це в свою чергу ставить під загрозу людські життя", - сказано в пояснювальній записці.

Поділитися