05 січня 2020 р. 20:11

Морська охорона отримала дев'ять відремонтованих кораблів і сім катерів

Морська охорона отримала дев'ять відремонтованих кораблів і сім катерів

На новий рік Морська охорона Державної прикордонної служби отримала дев'ять кораблів та сім катерів, на яких пройшли планові ремонти.

Як повідомляє пресслужба ДПСУ, ремонти здійснено на підприємствах Ізмаїла, Миколаєва, Одеси, Маріуполя. Зокрема було проведено роботи з відновлення корпусів, обслуговування двигунів та технічного оснащення, регламентні роботи озброєння.

Флагман Морської охорони «Григорій Куроп'ятников» та ще три кораблі Морської охорони після закінчення ремонту вийшли в море на службу у передсвяткові і святкові дні, відпрацювали вишкіл та злагодженість екіпажів після тривалої перерви на ремонт.

Поряд з іншими кораблями та катерами Морської охорони «оновилися» і колишні два порушники прикордонного законодавства – рибальські шхуни, які були конфісковані у браконьєрів і відтоді перебувають у складі Держприкордонслужби.

Варто зазначити, що в рамках розвитку Морської охорони для підтримання боєготовності корабельно-катерного складу Держприкордонслужба у 2019 році виділила близько 60 млн грн, що майже у 10 разів більше, ніж попереднього року.

Нагадаємо, у грудні Морська охорона отримала нові швидкісні катери українського виробництва.

ФОТО: ДПСУ

Поділитися