24 травня 2019 р. 13:21

Медична реформа у Лиманському районі: за три роки на обладнання і ремонти витратили майже 20 мільйонів

Медична реформа у Лиманському районі: за три роки на обладнання і ремонти витратили майже 20 мільйонів

На черговій сесії Лиманської районної ради Одеської області 22 травня депутати заслухали звіт головного лікаря районної лікарні Тетяни Таран про роботу у 2016-2018 роках.

Відповідно до нього, два роки тому для лікарні придбали медичне обладнання на 900 тис. грн і провели ремонти відділень на 3 млн грн. Наступного, 2017 року, придбали медобладнання вже на понад 3 млн грн, а на капітальні ремонти витратили 3,5 млн грн.

Всього ж за 2016-2018 роки медичного обладнання закупили більше ніж на 8 млн грн та майже 9 млн грн використали на здійснення капітальних ремонтів.

Крім того, було фактично створено відділення невідкладної медичної допомоги та придбали для нього апаратуру більш ніж на 1 млн грн.

7 травня 2019 року у Лиманській лікарні відкрили кабінет телемедичного консультування.

На 2019 рік заплановано створення кабінету комп'ютерної діагностики для консультативно-діагностичного центру та закупівлю рентген-обладнання. На це витратять 4 мільйони 600 тисяч гривень, а на закупівлю обладнання МРТ - ще 600 тис. грн. Щоб створити відділення невідкладної медичної допомоги на базі приймального відділення районної лікарні, планують придбати лікувально-діагностичне обладнання та медикаменти на суму 1 млн 100 тис. грн.

Загалом у 2019 році планується подальше реформування системи охорони здоров'я. Наприклад, для подальшого запровадження медичної інформаційної системи та закупівлю ком'ютерного обладнання витратять 600 тис. грн. Планують придбати мобільний рентгенівський апарат, який дозволить впроваджувати передові технології в операційній. Така система дозволяє отримувати якісні зображення при ортопедичній хірургії, операціях на серці та судинах.

Цього року планують капітальні ремонти інфекційного, дитячого, поліклінічного відділень, харчового блоку. Приміщення, які мало використовуються, перепрофілюють під житло для молодих фахівців.

Поділитися