14 травня 2022 р. 20:53

Зеленський підписав закон про заборону діяльності проросійських партій

Фото: ukrainepravo.com

(Фото: ukrainepravo.com)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності проросійських партій в Україні. Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Згідно із карткою законопроєкту на сайті Верховної Ради, він був направлений на підпис президенту 6 травня, а сьогодні, 14 травня, президент повернув його вже підписаним.

Цим законопроєктом парламент врегулював процедуру заборони, розпуску та примусової ліквідації політичних партій. Приводом для цього стала популяризація або пропаганда органів держави-агресора, її посадових осіб, осіб та організацій, що контролюються державою-агресором.

Тим самим, під заборону потрапляють ті політичні сили, які публічно заперечують збройну агресію РФ проти України, анексію українських територій та виправдовують порушення територіальної цілісності й суверенітету України.

3 травня Верховна Рада України проголосувала за цей законопроєкт у другому читанні та в цілому. В першому читанні законопроєкт був проголосований 1 квітня. Як зазначив голова Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" Анатолій Бойко, прийняття цього закону створило реальний процесуальний механізм, якого раніше, по факту, не існувало, для заборони або припинення діяльності політичних сил, що працюють на агресора.

Нагадаємо що 14 квітня РНБО призупинила діяльність "ОПЗЖ" у Верховній Раді.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися