18 травня 2022 р. 20:49

Влада Молдови вимагає виведення російських військ з Придністров'я

Влада Молдови вимагає виведення російських військ з Придністров'я

російська федерація має вивести свої війська з території Придністров'я, тому що їх присутність порушує нейтралітет Молдови.

Про це заявила президентка Молдови Майя Санду під час виступу в Європейському парламенті.

Санду підкреслила, що наразі немає безпосередньої загрози залучення Молдови до війни, однак зазначила, що Молдова - нейтральна країна: "Сьогодні немає неминучої загрози залучення Молдови до війни, ми - нейтральна країна, але для цього ми закликаємо до виведення російських військових з території Придністров'я, тому що їхня присутність фундаментально порушує наш нейтральний статус і незалежність", - сказала Санду.

Вона зазначила, що влада налаштована вирішити це питання мирним шляхом зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності Молдови. "Ми не хочемо війни або дестабілізації", - повідомила президентка.

Раніше Молдова за допомогою платформи ООН вже закликала до виведення російських військових із території Придністров'я, оскільки хоче знайти мирне вирішення конфлікту.

Нагадаємо, у квітні після обстрілів будівлі так званого міністерства держбезпеки Придністров'я та вибухів в селищі Маяк президентка Молдови Майя Санду скликала термінове засідання Ради безпеки. 

В Одеській ОВА також повідомляли, що росія намагається підвищити рівень напруженості у Придністров'ї, влаштовуючи підпали.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися