15 липня 2022 р. 17:35

Віцеспікерка Бундестагу відвідає Одесу 22 липня

Віцеспікерка Бундестагу відвідає Одесу 22 липня

Віцеспікерка німецького Бундестагу Катрін Герінг-Екардт відвідає Південний Кавказ, Молдову та Одесу.

Про це повідомили у пресслужбі парламенту ФРН, повідомляє Укрінформ.

"У зв’язку з російською загарбницькою війною проти України віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт відвідає Південний Кавказ, Республіку Молдова та українське місто Одеса", - зазначається в інформації.

Відвідування Одеси заплановане на 22 липня. Герінг-Екардт "хотіла б отримати уявлення про ситуацію в стратегічно важливому місті на Чорному морі, провести переговори про подальшу допомогу, необхідну для оборони та відновлення, а також дізнатися про наслідки зернової блокади". За її словами, "Всесвітній продовольчій програмі терміново потрібна пшениця з Одеси".

Візит спочатку був запланований на 8 травня, але Герінг-Екардт тоді зустрілася з керівниками Одеси на молдавсько-українському кордоні та отримала запрошення відвідати Одесу пізніше.

Першим пунктом турне, з 18 липня по 20 липня, стане відвідання Азербайджану, Грузії та Вірменії, де віцеспікерка хотіла би дізнатися більше про наслідки війни та майбутнє країн Південного Кавказу та Східного партнерства. У Вірменії та Азербайджані віцепрезидентка німецького Бундестагу також проведе переговори щодо нагірно-карабахського конфлікту.

Раніше Одесу відвідав міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас. 18 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Одеської ОВА Максимом Марченком та представниками сил оборони Півдня. Також у червні держміністрерка Німеччини з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот приїжджала до Одеси з дводенним візитом.

В травні Одесу з робочим візитом відвідала членкиня Палати представників США українського походження Вікторія Спартц.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися