14 січня 2022 р. 18:25

Український президент-втікач подав ще один позов у суд проти Верховної Ради

Український президент-втікач подав ще один позов у суд проти Верховної Ради

Колишній президент Віктор Янукович подав до Окружного адміністративного суду Києва новий позов, у якому він вимагає визнати відсутність у Верховної Ради України певних повноважень.

Про це повідомила представниця парламенту у Конституційному суді Ольга Совгиря.

"Янукович В.Ф. подав до ОАСК ще один позов проти Верховної ради, в якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, крім як шляхом імпічменту", - написала вона.

За словами Совгирі, ОАСК вже відкрив провадження у цій справі та призначив його до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання.

"Тобто рішення суду за цим позовом може бути прийняте практично в будь-який момент", - додала представниця ВР у КСУ.

Нагадаємо, минулого року Верховний Суд залишив чинним вирок для колишнього президента України Віктора Януковича, яким його заочно засудили до 13 років ув'язнення за державну зраду.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо злочинів на Майдані у лютому 2014 року, вчинених вищими посадовими особами держави під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича.

Вищий антикорупційний суд заочно обрав сину колишнього президента України Віктора Януковича Олександру запобіжний захід у вигляді арешту. 

Раніше Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту й самого колишнього президента-втікача Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я».

У червні Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього президента України у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади.

Поділитися