02 травня 2022 р. 09:48

Президент України розгляне прохання про введення віз для росіян

Президент України розгляне прохання про введення віз для росіян

Електронна петиція до президента України Володимира Зеленського про введення візового режиму для росіян зібрала 25 тисяч підписів. 

Відповідна інформація міститься на сайті Офісу президента. 

Автор звернення Микита Мазур спрямував петицію 11 лютого 2022 року. Текст її складається лише з одного речення. 

"Ввести візовий режим для громадян рф, що намагаються заїхати на территорію України", - говориться в документі. 

Втім зазначимо, що потрапляння цього звернення на розгляд президентові України не означає, що візовий режим буде введено. Такі рішення ухвалює Верховна Рада України. Однак не виключено, що президент ініціює розгляд відповідного законопроєкту в парламенті. 

Угода про безвізові поїздки громадян України і російської федерації в ці країни укладена урядами та набрала чинності у 1997 році і досі дійсна.

Нагадаємо, громадяни України можуть звернутися до президента з електронними петиціями через спеціальний розділ веб-сайту Офіційного інтернет-представництва Президента України. 

Електронна петиція, адресована президентові України, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

24 лютого 2022 року президент росії володимир путін заявив про проведення "спеціальної операції" проти України в своєму відеозверненні о 4 ранку 24 лютого до росіян. Президент України Володимир Зеленський скликав Раду Національної безпеки і оборони, яка ввела в країні воєнний стан, що продовжується дотепер

Поділитися