04 жовтня 2022 р. 12:40

Президент України підписав офіційне рішення про неможливість перемовин із путіним

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо дій України у відповідь на спробу російської федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності.

Зокрема, першим пунктом у цьому рішенні констатується неможливість проведення переговорів з президентом російської федерації володимиром путіним.

Також затверджується текст спільного звернення президента України, голови Верховної Ради України та прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору.

Кабінет Міністрів України, за рішенням РНБОУ, має підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії російської федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців.

В умовах ескалації з боку російської федерації Кабінету Міністрів України слід забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.

30 вересня володимир путін підписав "укази" про анексію Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. 

Підписання за участі очільників підконтрольних москві окупаційних адміністрацій відбулося в кремлі 30 вересня. Під час звернення до підлеглих та колаборантів, путін повторив свої звичні тези про дискримінацію російської мови в Україні та нібито «волевиявлення» жителів окупованих територій. 

Поділитися